InsolePlus Bikefitting zorgt voor een goede fietspositie en daardoor voor meer fietsgenot, betere prestaties en minder blessures. Bikefitting heeft als doel een comfortabele houding te realiseren waarbij uw spierkracht optimaal wordt omgezet in pedaalkracht. Onze bikefitters bepreken met u uw klachten zoals been- en voetlengteverschil en eventueel aanwezige rugklachten. Ook kijken we naar de drukpunten van uw voet. Aan de hand daarvan maken we voor u een paar thermoplastische zolen.

Wat zijn Full contact zolen en hoe helpen ze bij de bikefitting?

In onze InsolePlus full contact zolen is altijd carbon verwerkt en ze zijn geheel op maat gemaakt. Om u de best mogelijke zolen aan te bieden, passen wij de zool aan, aan de hand van uw voetafwijkingen en/of beenlengte verschil. Met een gewicht van ongeveer 36 gram per paar zijn onze speciale  carbon fiber zolen vederlicht en door het gebruikte materiaal zijn ze ook zeer stijf en duurzaam. Hierdoor ervaart u als gebruiker een hoog comfort en een duidelijke verbetering van uw prestaties door de optimale overdracht van lichaamskracht naar het pedaal. Naast carbon fiber zolen bieden wij ook andere zooloplossingen specifiek gericht op het fietsen.

Maak gebruik van onze expertise op het gebied van bikefitting

Na een lange tijd van onderzoek en testen brengen wij sinds begin 2018 de InsolePlus carbon fiber zolen op de markt in Nederland en België. Om de positie en functie van de voet op het pedaal goed te kunnen begrijpen hebben wij diverse opleidingen gevolgd tot internationaal erkend bikefitter. Hierdoor is bikefitting het paradepaardje in ons sportzolenassortiment geworden.
Wilt u meer informatie over bikefitting? Of misschien wilt u zelf wel een bikefitting door één van onze erkende bikefitters? Bel ons dan op 0174237374 of stuur een e-mail naar info@insoleplus.nl. Uiteraard kunt u op afspraak langskomen bij ons aanmeetpunt, daar helpt één van onze bikefitters u graag verder.